nedeľa 27. novembra 2016

Nechcem ťa prebrať tvrdou realitou. Radšej ťa chcem upokojiť, že to prebolí

Existuje na svete horší pocit ako odmietnutie ? Existuje. Samozrejme. Každý člen spolku pesimistických vytrvalcov by vás s radosťou odbil vetou, že stále môže byť aj horšie. Veď aj bude. Pretože život to vždy zariadi.

Naivná, ako malé dieťa..


Kedysi som mala víziu, že môj partnerský život bude presne taký, ako v romantických filmoch. Pohľad do očí a všetko bude jasné. Obidvom. Pomedzi to ešte nejaká nezhoda – aby sa zatmelila každá medzierka a bude to skvelé. Dospievam a čím ďalej tým viac mám dojem, že jediné čo vyšlo z mojich domnienok z detstva bolo vedomie, že to niekedy jednoducho skončí. Naozaj sa to skončilo.
Nie som s tým stotožnená. Pretože v mojom svete sú len šťastné konce. Aspoň by som si priala. Ale pravda je taká, že ma učili jednu základnú vec. A to:

„Pokiaľ sa to neskončilo dobre, znamená to, že ešte nie je koniec.“
Už som sa párkrát popálila. Uverila som starším a skúsenejším a prijala som zakaždým ospravedlnenie, že príde naozaj niekto, kto všetko prekoná. So mnou. Kto vydrží každú búrku, ktorá nás zasiahne. Niekto, kto tu bude aj potom. Keď to zvládne a zvládne to kráčajúc po mojom boku.

Stará škola sa už dnes nenosí


Boli jedinci, ktorý vydržali búrku, ale potom to vzdali. Poniektorí to vzdali už počas boja, pretože byť „bojovníkom do posledných síl“ – to sa dnes nenosí. Teraz to bolo iné. Od prvého okamihu. Aspoň som si myslela..

Niekedy sa čudujem, ako sme nastavení. Koľko síl máme ešte v rezervách o ktorých možno ani netušíme. Píšem o rezervách, ktoré sa záhadne objavia v okamihoch, kedy má človek dojem, že stratený pohľad do neznáma ležiac na posteli a obmedzený svet myšlienok možno nevyrieši všetko čo sa okolo nás deje, ale dá veciam nejaký priebeh. Možno..

Zbohom minulosť, vitaj prítomnosť



Nech je to akokoľvek zlé, nech to bolo akokoľvek silné. Podstatná je len jedna vec. Že každým nádychom si slobodnejšia. Každou prekonanou skúškou silnejšia. Každým rozchodom odolnejšia. Každým veľkým rozhodnutím odvážnejšia. Každým novým dňom si schopná prekonávať väčšie a väčšie veci. Máš dojem, že to nikdy neskončí. Že je to ako zamotaný kolobeh v ktorom nie je miesto pre šťastný koniec. Je to ťažké – ťažké vydržať. Občas to aj zabolí. Ešte aj bude. Ale to prejde – a my to vieme. Ty a Ja. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára